Menu

Fra formand Mads Nielsen: NYHEDSBREV OKTOBER 2022

Mads Nielsen
09. oktober 2022 kl. 08:39

Kære SHI´er – vær beredt. Der er 1183 ord i dette skriv – så hold ud. Det tager ca. 4,5 minutter at læse.

MEN FØRST INDEN DU LÆSER VIDERE: tryk på linket og giv din stemme til SHI som Årets Lokale Forening:

https://xn--sttdelokale-hgb.nu/forening/Skibsby-H-jene-IF-i-daglig-tale-SHI--5642?fbclid=IwAR0B09Y9EAd6sBqzZJOE7LVXeCDCcxJnSJW_mgqv0GI4LbCClkHU57oGZIs

Vi er kommet ind i oktober måned. Det bliver mørkere og koldere. Valgkamp er i gang. Krig i verden. Priserne stiger og vi er vel alle både ramte og lidt utrygge. DERFOR er det vigtigt at vi har SHI – hvorfor?

Fordi SHI er og skal være det trygge mødested for os, særligt vores børn og unge men også for forældre og ældre medborgere.

Fordi i SHI er hverdagen normalitet og stabilitet og hvor vi får den motion, der holder kroppen sund og hovedet friskt. Læg dertil et fællesskab som i vores dagligdag sikrer at vi holder sammen og giver hinanden tryghed.

ores afdelinger melder positivt tilbage her i efterårssæsonen. Gymnastik har mange hold ramt loftet af tilmeldte. Fodboldafdelingen har ca. 15% flere medlemmer end samme tid sidste år. Håndbold har positiv historie i damesenior. I løb er man fortsat høje af den gode opbakning til Åbent Anlæg med over 200 personer på løbe/gå ruten. Badminton fredag aften kl. 19-20 er fortsat tilgængeligt for nye medlemmer.

Ærligt, vi har også hold, hvor vi i de respektive afdelinger godt vil modtage flere børn, så tøv ikke med at få dine børn afsted. Husk at man godt kan og må dyrke flere sportsgrene. Indbyrdes i SHI er vi helt indforstået med at der er mange ting for vores børn i dagligdagen. Vælges flere sportsgrene er det helt legalt at fordele sine træninger og kampe, så man ikke brænder sammen.  Vores børn (og forældre) skal kunne være i det !

I de seneste par måneder har vi i SHI blandt andet lagt låg på Dana Cup 2022, som blev en bragende succes efter 3 års pause. Vi holdte Åbent Anlæg lige efter sommerferien som har afledt flere nye ansigter i SHIs afdelinger efter en dejlig dag på anlægget. Vi har bistået SHIs Venner med hjælp til Tornby Cup, som derved medvirker til at SHIs Venner kan give et markant 5 cifret støttebeløb til SHIs ungdom. De sidste dage har vi klargjort til SHI Cup, som afholdes i morgen søndag 9/10 med flere end 100 hold og mere end 1000 mennesker på anlægget.

Derudover har vores mange trænere og ledere kommet i gang med deres efterårssæson – der ydes et helt fantastisk stykke arbejde. Det håber jeg alle kan mærke og opleve i hverdagen. Endvidere ser vi en masse arbejde i baggrunden i det vores respektive bestyrelsesmedlemmer styrer tingene på linjerne bag. Udover det sportslige arbejde vil jeg også bemærke vores Fredagshold og vores cafeteriaudvalg. Disse 2 udvalg giver så meget til SHI. En dels helt uundværelig hjælp, dels et arbejde der bidrager til nerve og liv i foreningen. Jeg kan ikke rose disse mennesker nok for at give idrætsudøvere, trænere og ledere et SHI, der kan give os alle så meget i hverdagen. Bemærk at der er åbent for flere frivillige i disse udvalg. Tag fat i Rikke hvis du kan undvære et par timer i ny og næ til cafeteriavagt på tlf. 22450489.

 Tag fat i Mark på 29938882 for at høre mere om Fredagsholdet. Jeg har lige vedhæftet et billede af Fredagsholdet som det så ud fredag 7/10

Førnævnte SHIs Venner har vi pt. fokus på. I SHI mener vi ikke at vi kan undvære vores trofaste Venner og deres støtte, både økonomisk og med assistance. Derfor er det vigtigt at vi får hjulpet støtteforeningen videre med nye bestyrelsesmedlemmer og ”friske pust”. Derfor her bede jer alle om at tænke på SHIs Venner og hjælpe med arbejdet som pt. primært indebærer hjælp til Tornby Cup, Coast2Coast samt øvrige arrangementer som giver mening at placere i Venner. Læs mere her:                                                                                             https://www.shi-sport.dk/klub-info/shi-s-venner/velkommen-i-shi-s-venner/

Seneste nyt i SHI regi er nyheden om Halfest i Højene lørdag den 4. februar. En stor gruppe af friske håndbold kvinder har taget teten på at genskabe en halfest i Højene. I SHI og SHIs Venner bakker vi op, da formålet med at skabe fællesskab i Højene passer perfekt i vores mission. Arrangementet er organitorisk placeret i SHIs Venner. I kan følge på facebook på: ”HALFEST i HØJENE”. Der sælges billetter i Højene Hallen søndag den 9. oktober og efterfølgende via SHIs Hjemmeside. Husk at få jer tilmeldt festen inden det er for sent. Arrangér fællesskab med naboer, venner, arbejdet eller nogle helt andre. Alle over 18 år er velkomne til en fest, der rækker langt ud over Højenes grænser. Se og bestil her:                                                                                                             https://www.shi-sport.dk/klub-info/halfest/halfest-information/

 

Jeg vil minde jer om at følge SHI på hjemmeside og særligt på facebook på afdelingernes hovedside og de enkeltes holdsider; eksempelvis SHI Gymnastik, SHI Håndbold, SHI Fodbold osv. Se også ”Skibsby Højene Idrætsforening”, som er vores hovedside.

I Forretningsudvalget arbejder vi altid på at gøre SHI et bedre og mere attraktivt sted. Vi har mange tanker og drømme. Aktuelt arbejder vi bl.a. med følgende:

  • At gøre SHI til en endnu større og samarbejdende samværsforening – Det moderne forsamlingssted for alle i og omkring Højene i tidsrummet kl. 6.00-24:00
  • Konkret færdiggøre Det Blå Frirum (forventeligt forår 2023) hvor vi kan glæde os til fodbold på kunstgræs, padeltennis, 4 interaktive løbebaner med lys og lyd, højdespring, 2 nye beachhåndboldbaner, beachvolley samt et multiområde i kunstgræs med optegnet håndbold- og floorball baner samt teqball borde, pentague baner med meget mere i pipeline.
  • Konkrete planer med at modernisere nuværende Multibane i 2023/2024
  • Gøre indendøre lokaler som cafeteria og mødelokaler mere anvendelige til spontan samvær og hygge, projektor, lounge, bordfodbold, klargøring til E-sport (mangler pt. en leder til ny afdeling) mv.
  • Fokus på udviklingselementer såsom fastholdelse og tilgang af såvel medlemmer, trænere og ikke mindst frivillige. Fokus på at modernisere foreningen til at varetage rolle som samværsforening med særligt fokus på tidsrum kl. 13-17 efter skole og før organiseret SHI sport.

Har du gode idéer så tøv ikke med at tage fat i os. Vi vil så gerne meget mere. Derfor får I også den samme sang igen. MELD DIG SOM FRIVILLIG. Jeg tvivler virkelig på du fortryder. Vi har stor fremgang i antallet af frivillige i afdelinger, cafeteria, Fredagshold mv. – men vi kan bruge flere for at gøre det bedre – OG HUSK at fordi man melder sig som frivillig bliver man ikke ledt ind i et bagholdsangreb som hverken fast træner eller bestyrelsesmedlem. Omvendt vil jeg også stærkt appellere til forståelsen af, at en forening som SHI på ingen måde kan drives uden frivillige. Meld dig som frivillig med naboen, veninden eller samleveren og jeres børn. Børnene må nemlig meget gerne deltage, for på den måde at vise vejen frem i et lokalsamfund.

Slutteligt – og beklager det lange skriv – med at hylde de frivillige i vores SHI. Det er helt fantastisk hvad der kan udformes, udredes og udbedres når man med frivillig arbejdskraft skaber rammer for vores børn og unge. I øvrigt er det sjovt at være frivillig.  – TAK for alles hjælp og bidrag. ALLE bidrag er uundværlige.

 

Med venlig hilsen

Mads Nielsen

Formand, SHI

Luk