Menu

Klagen afvist i Planankenævnet – Det Blå Frirum i SHI er tæt på realitet

image
05. maj 2022 kl. 22:18

GODT NYT I SHI

Onsdag den 4. maj fik en glædelig udgang for SHI. Vi modtag fra Planankenævnet en afgørelse, hvor de pure afviste den ene klage, der var kommet mod Hjørring Kommunes landzonetilladelse.

Den 13. februar – 2 dage før tidsfristen – fremkom en klage over kommunens tildelte landzonetilladelse til opførslen af Det Blå Frirum – et projekt til ca. 7,5 millioner eksl. moms -  med 16.000 m2 nyt kunstgræsareal til spontan motion med bl.a. fodboldbaner, padelbaner, løbebaner, højdespring, bordfodbold og et friareal til særlig brug for Højene Skole.

Klagen medførte stor ærgrelse for SHI og lokalsamfundet, bl.a. de 1.100 brugere i SHI og alle eleverne på Højene Skole. Særlig stor ærgrelse da vi i SHI havde taget særlig højde for støj og lys for ikke at genere vores naboer som netop er en væsentlig del af vores forening. At klagen ville blive afvist var vi aldrig i tvivl om, men det vi har frygtet er de varslede prisstigninger, som følge af udsættelsen af projektet på grund af sagsbehandlingen af klagen i Planklagenævnet.

Vores frygt har desværre vist sig berettiget. Vores leverandører og entreprenører har meddelt at de på flere af materialerne ikke kan komme uden om prisstigninger. Vi afventer pt. overblikket over konsekvenserne.

Vi er dog ikke i tvivl om at vi skal i mål med projektet og det skal være nu. Derfor kommer vi også ud i en appel til lokalsamfundet om at bakke økonomisk op. Vi opfordrer ikke allerede bekræftede sponsorer til at støtte os. Vi kommer også til at kontakte Hjørring Kommune for at spørge til hjælp. Desuden håber vi at et par manglende fondsansøgninger kan hjælpe os tættere på det endelige mål. Vi har brug for hjælpen og opfordrer folk til at støtte. Private kan støtte OG får fradrag for ”gaven” via dette link: https://www.dbu.dk/klubservice/fundraising/gaveindsamling/?id=71  mens erhvervssponsorere meget gerne må kontakte os i foreningen – ring/skriv på 40619490.  Det skal siges at vi allerede nu har fået markant støtte fra adskillige sponsorer og privatpersoner. Vi er dybt taknemmelige og vi glæder os til at give igen ved at kunne præsentere Det Blå Frirum, forventeligt omkring november måned 2022.

Se mere om projektet på: https://www.shi-sport.dk/nyheder/shi-nyheder/det-blaa-frirum/

Spørgsmål og yderligere kommentarer kan rettes til Søren Pedersen på tlf. 30526144 eller Mads Nielsen på tlf. 40619490

 

Med venlig hilsen

Hovedbestyrelsen i SHI

Luk