Menu

Til prøvetræning hos Flensburg-Handewitt

image
28. april 2016 kl. 21:05

Jeg vil lige fortælle lidt om min store oplevelse i sidste weekend, hvor jeg var på besøg hos Flensburg- Handewitts håndbold akademi.
Jeg havde fået mulighed for at komme ned til prøvetræning i Flensburg- Handewitt og torsdag morgen kørte min mor, far og jeg afsted til Flensburg.
Vi skulle mødes med akademi træner Michael Jacobsen kl 14, hvor vi fik en hurtig rundvisning på Akademiet, og fik set det værelse vi skulle bo på i weekenden.
Til daglig bor der 20 unge drenge fra 16-23 år, som alle drømmer om en stor håndbold karriere.
Jeg kunne hurtigt mærke, at der er stor disciplin omkring håndbolden i Tyskland og der er stor respekt for hinanden.
F.eks. så giver spillerne hånd til hinanden, træneren og alle andre de møder til træning og kamp. Både når de kommer og går.
Jeg skulle møde omklædt til første træning kl. 15. Det var en teknisk træning med alle U16 akademi spillerne. Det var en rigtig god og hård træning, hvor vi fik lov at svede.
Da vi var ved at være færdige mødte det næste hold op til træning. Det var altså Eggert, Swann, Toft, Mogensen, Lauge og alle de andre Liga spillere.
Desværre havde jeg ikke tid til at kigge deres træning, da jeg skulle hjem og lade op til min næste træning kl. 18.30 med Flensburgs U14-drenge.
Her fik jeg også lov til at svede. De spiller i et helt sindssygt højt tempo og deres forsvar er vanvittig offensivt. Et 3-2-1 forsvar er ikke helt nemt når man er vant til at dække et 6-0 forsvar. Så konditionen blev sat på prøve.
Efter træningen var jeg total flad og der skulle bare spises og så på hovedet i seng.
Fredag var der ingen træning så der hyggede vi os og om aftenen var vi inde og se U14-drengenes kvartfinale i Sleswig Holstein mesterskab. Det blev heldigvis til en sejr.
Lørdag morgen skulle de samme U14-drenge spille en træningskamp mod Tønder. I denne kamp fik jeg lov til at spille med - det var fedt, selvom vi tabte med et par mål.
Kl 15 skulle vi se U16-holdet spille en afgørende kamp om det tyske mesterskab. Her var der også fuld klem på og kampen endte uafgjort.
Da kampen var fløjtet af, skulle vi hurtigt videre til Flens-Arena, hvor Bundesliga holdet skulle spille kvart finale i Champions League mod Kielce
Der var en fantastisk stemning i hallen og der var fuld opbakning fra hjemme publikum - en fed oplevelse.
Inden vi tog hjem fik jeg en tilbagemelding fra Michael og han var tilfreds med det han havde set. Derfor vil han gerne se mig til flere træninger i Flensburg de næste par år.


Turen til Flensburg har været en hel vild oplevelse. Det var vildt fedt. Men det var også en stor udfordring, da al snak foregik på tysk og jeg forstod ikke en brik. Heldigvis var der enkelte drenge, som kunne snakke lidt dansk og de hjalp med at oversætte.

Nu glæder jeg mig til næste træning i Flensburg


Anton Dahl Jepsen

U14 Drenge, SHI-håndbold

Luk