Menu

PRESSEMEDDELSE Adventsgave 4. søndag i advent – Støtte fra DGI, vores landsorganisation

image
Mads Nielsen
19. december 2021 kl. 09:41

Vores 4. og sidste udgave i adventskalenderen er i denne omgang en fortælling om nonprofit-organisationen DGI, landsorganisationen som understøtter idrætsforeningerne i Danmark.

DGI har 4 hovedfokuspunkter i deres daglige virke:

  • Flere aktive, flere medlemmer, flere frivillige
  • Børn og unges lige adgang til foreningsdeltagelse
  • Fysisk, social og mental sundhed går hånd i hånd
  • Kropslig dannelse hele livet

SHI arbejder tæt sammen med DGI for, at vi sammen kan underbygge ovenstående 4 fokuspunkter i det fælles mål, at skabe de bedste rammer for danskerne i målet at øge aktiviteten.

Sammen har vi det mål at gøre en forskel for den enkelte, for samfundet, for idrætten.

Rent økonomisk er og har DGI også været en stor hjælp for SHI, særligt her under Corona epidemien, hvor SHI har haft mistede indtægter for store summer, som vi normalt samler sammen med fælles indsats fra alle frivillige i foreningen. Disse indtægter stammer bl.a. fra arrangementerne; Sommerspil og Dana Cup samt også hjælp ved eksempelvis Tornby Cup, afholdelse af Bingo Spil (SHIs Venner) mv.  – alt sammen indtægtskilder udover den årlige drift i foreningen, som frivillige bidrager til, og hvor Coronaen satte og sætter en stopper herfor.

SHI har ansøgt DGIs coronapuljer for både 2020 og 2021, og på den måde har DGI understøttet SHI rent økonomisk til at sikre, at vi kan fastholde vores normale drift i videst mulige omfang.

Derudover er DGIs sparringspartner for SHI i dagligdagen. Det er her vi i vores forening søger inspiration, vejledning og hjælp i dagligdagen. Det kan være til håndtering af corona, hjælp til hvordan v får får flere medlemmer og hvordan vi øger et positivt samarbejde med vores interessenter.

 

DGI og DIF støtter Det Blå Frirum

Fra DGIs side findes også deres foreningspuljer i samarbejde med Dansk Idrætsforebund, som idrætsforeningerne kan ansøge. I forbindelse med projektet Det Blå Frirum, har SHI også valgt at ansøge DGIs foreningspuljer af flere omgange, for at søge økønomisk støtte.

Det er lykkedes at komme igennem nåleøjet, og således har DGI det seneste år støttet SHI og Det Blå Frirum med følgende:

  • Støtte til indkøb af maskiner og materiel til Det Blå Frirum med kr. 100.000
  • Støtte til ny måltavle til Det Blå Frirum med kr. 20.000
  • Støtte til ny kridtmaskine til Det Blå Frirum og SHI med kr. 125.000

”SHI er dybt taknemmelige for støtten, som er uundværlige for vores drømme om Det Blå Frirum”, udtaler næstformand Søren Pedersen, og fortsætter: ”Vores over 1.000 medlemmer skulle gerne vokse med tilgangen af Det Blå Frirum, og ligeledes er ønsket om flere frivillige. Med støtten fra foreningspuljerne kommer vi hver dag tættere på dette mål”.

Læs selv mere om DGI og deres arbejde for det frivillige foreningsliv i Danmark på www.dgi.dk og www.dif.dk

Slutteligt ønskes alle fra SHIs side en glædelig jul!

Luk